Оле: Юнайтед все още е по-голям от Сити


И. Ангелов

Оле: Юнайтед все още е по-голям от Сити

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели мнението си, че "червените дяволи" все още са по-голям клуб от градския съперник Манчестър Сити. Днес двата тима се срещат във Висшата лига, но отборът, който спечели 13 титли за 20 години при Алекс Фъргюсън, в момента е на 7 години преход без титла, и среща шампиона в лицето на Сити, който спечели 4 от последните 8 първенства.

"Да, Юнайтед е по-големият клуб."

Оле коментира разликата от 11 точки между отборите:

"С размера на нашия клуб, ние ще трябва да съкратим тази дистанция, и целта ни е да прескочим всички отбори пред нас. Аз вярвам, че това са нашите цели, това искаме и в това ще вярваме, защото имаме ресурсите да го постигнем, имаме правилните хора да го постигнем, защо не?

"Докато вървим в правилната посока и стигнем там, денят, когато това се случи ще е много хубав."

Мениджърът бе запитан дали неограниченият бюджет на Сити ще попречи на целите на Юнайтед:

"Аз не съм съгласен. Какво да направим? Да се предадем? Да не излезем за предизвикателството? Трябва да се върнем в тази битка."

Сити спечели и двете си срещи с Юнайтед миналата година, като победата с 2:0 на "Олд Трафорд" миналата година беше важна Сити да спечели в крайна сметка титлата с 1 точка над Ливърпул. Исторически, Юнайтед има 61 победи в срещите със Сити, при 47 победи за "гражданите" и 47 равенства.

  Сподели
101