Ливърпул надви Евертън в историческо дерби


И. Ангелов

Ливърпул надви Евертън в историческо дерби

Ливърпул прие Евертън в срещата от поредния петнадесети кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Анфийлд" спечелиха с 5:2 и всички попадения без едно бяха вкарани в първото полувреме на срещата. Оказа се, че толкова голове двата тима си вкарват за първи път в историята за 45 минути.

Oще в 6-ата минута днес Мане изведе по перфектен начин Ориги в наказателното поле, нападателят овладя през защитник, който дори не понечи да спре човека си и това бе 1:0. В 17-ата минута Мане асистира и на Шакири отново с перфектно преценено подаване за 2:0.

Последва бърз отговор на Евертън чрез Кийн, който стреля от близо през Адриан след едно центриране на Айуоби - 2:1. В 26-ата минута в ситуация между Ван Дайк и Калвърт-Люин се стигна до ВАР решение, което не отсъди нарушение в наказателното поле.

В 31-ата минута Ловрен намери Ориги над защитата за 3:1. В 45-ата минута и Мане се разписа след като размени подавания с Арнолд за 4:1. В 3-ата добавена минута на първото полувреме Ришарлисон завърши подаване на Бернард с глава за 4:2.

Във втората част Ливърпул владееше повече топката и гледаше да ограничи съперника. Мойзе Кен бе близо до гол към края за Евертън, но всъщност домакините вкараха отново в 90-ата минута когато Вайналдум под ъгъл вкара за крайното 5:2.

  Сподели
505