Вдъхновен Рашфорд се наложи над Тотнъм


И. Ангелов

Вдъхновен Рашфорд се наложи над Тотнъм

Манчестър Юнайтед прие Тотнъм в срещата от поредния петнадесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Олд Трафорд" домакините успяха да спечелят с 2:1 след два гола от Маркъс Рашфорд, който можеше да приключи и с повече попадения.

Още в 6-ата минута Лингард получи топка от ляво и с пета върна към включилия се по диагонала Рашфорд. Нападателят не се забави и стреля в близкия ъгъл, а Газанига изби в гредата и мрежата си за 1:0. В 18-ата минута Рашфорд стреля опасно от дистанция, но топката се фалцира малко извън вратата. Последва страховит удар на нападателя в горната греда на Тотнъм в 25-ата минута след избиване на Газанига.

В 39-ата минута Тотнъм изравни след изключително отиграване на Али. След балонна топка в наказателното поле, англичанинът беше между двама и с гръб към вратата, но пое топката през защитниците с атрактивно отиграване и матира Де Хеа за 1:1.

В 47-ата минута във втората част Рашфорд спечели и дузпа срещу Орие, която сам реализира за 2:1. Моуриньо реагира с Кристиан Ериксен и Ндомбеле във втората част, но резултатът не се промени и португалският мениджър инкасира първата си загуба за Тотнъм.

  Сподели
282