Моуриньо: Венгер беше последният от вида си


И. Ангелов

Моуриньо: Венгер беше последният от вида си

След скорошните уволнения на Маурисио Почетино и Унай Емери във Висшата лига, Жозе Моуриньо коментира, че ерата на 20-годишни престои на мениджъри вече е в миналото. Според португалеца вече е невъзможно един треньор да остане колкото Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер начело на един клуб:

"20 години в един клуб? Не мисля, че е възможно. Модерният живот, новите технологии, социалните медии - всичко има влияние, дори манталитетът на хората, по-бързи отношения, по-бързо уморяване. Много неща се променят. Не само футбола, но тези неща променят света и това как приемаме нещата. Венгер беше последният от тази епоха. Това е нещо лошо за нас.

"Трябва да се адаптираме, трябва да доказваме, че ние сме хората за тази работа. Трябва да се борим за работата си всеки ден. Аз мисля, че времето, в което хората си мислят, че тази работа е тяхна за Х броя години, отмина. Трябва да се бориш за работата си всеки ден. Не само с футболни резултати, но с всичко, което правиш в клуба.

"Мисля, че това е нормално. Случва се в обществото в много аспекти. Представям си дори вас във вашите вестници и радио - вие също не можете да почивате на стари лаври. Аз мисля, че всеки ден и вие трябва да доказвате, че сте човекът за тази работа. Това е животът.

"Аз не мисля за това. Аз просто мисля как да покажа всеки ден, че аз съм човека за тази работа."

  Сподели
137