Арсенал обяви за уволнението на Емери, Юнберг пое отбора


Н. Гавазов

Арсенал обяви за уволнението на Емери, Юнберг пое отбора

Арсенал на официалния си сайт обяви за уволнението  на Унай Емери от поста мениджър  на отбора. за временен наставник е назначен Фредерик Юнберг, който бе помощник на испанеца.

Отбелязва се, че решението за раздяла с испанския специалист е предизвикано от незадоволителните резултати на "артилеристите" през този сезон.

Напомняме, че снощи лондончани претърпяха поражение с 2:1 от Айнтрахт в мач от петия кръг на груповата фаза на Лига Европа и в момента се намират в най-лошата си серия от 27 година - тимът е без победа в седем поредни двубоя. В същото време "артилеристите“ останаха на първо място в своя квартет и имат добри шансове да достигнат плейофите  на турнира.

Емери оглави Арсенал преди началото на сезон 2018/19, заменяйки Арсен Венгер, който работи в клуба повече от 20 години. В първата кампания под ръководството на Унай лондончани заеха пето  място в класирането на английската Висша лига, а също така стигнаха до финал на Лига Европа, където загубиха от Челси.

След 13 кръга от настоящия сезон на шампионата на Висшата лига на Англия Арсенал е на осма позиция  в таблицата за класиране.

  Сподели
357