Айнтрахт обърна Арсенал в Лондон


И. Ангелов

Айнтрахт обърна Арсенал в Лондон

Арсенал прие Айнтрахт Франкфурт в срещата от петия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Днес на "Емирейтс" домакините поведоха, но допуснаха обрат за 2:1. Това обаче не промени първата позиция на "артилеристите", които имат 10 точки в момента, втори е Франкфурт с 9, 7 има Стандарт Лиеж, а последен е Гимараеш с 2 т.

Арсенал беше по-активният в началото и имаше две добри положения до 30-ата минута. По това време Давид Луис обаче напусна с контузия и бе заменен от Гуендози. В 46-ата минута, точно преди почивката Мартинели игра добре от дясно и пусна остра успоредна топка, която достигна до Обамеянг, а той вкара за 1:0.

На почивката гостите представиха Кор и Гацинович на местата на Фернандес и Андре Силва. Така в 55-ата минута Камада вкара красив гол когато се справи със защитник на границата на наказателното поле и стреля перфектно в далечния ъгъл за 1:1.

В 64-ата минута след корнер и слабо избита топка, Камада отново пое кълбото на дъгата, овладя и стреля ниско за 2:1. Емери реагира с Торейра на мястото на Мустафи, но резултатът не се промени до края, като гостите имаха най-доброто положение за нов гол.

  Сподели
136