Жорже Жезуш може да замени Силва в Евертън


Н. Гавазов

Жорже Жезуш може да замени Силва в Евертън

Евертън обмисля  да привлече Жорже Жезуш на мястото на своя мениджър  Марко  Силва.

Очевидно е, че Силва ще остане на мястото си за неделния мач от Висшата лига срещу Лестър, до голяма степен защото в момента "карамелите"  няма подходящи кандидати за замяна на Марко.

Търсенето на подобен заместник  обаче е в разгара си. Според британски източници, в  момента клубът от  Мърсисайд е насочен към португалецът Жезуш, който през миналия уикенд изведе Фламенго до спечелване на Копа Либертадорес - южноамериканският аналог на Шампионска лига.

След като победи в основния мач от състезанието на Ривър Плейт, Фламенго си осигури участието си на Световното клубно първенство и ако не се случи някаква сензация, бразилците ще срещнат Ливърпул на финала на турнира.

Жезуш е решен да стигне до последния мач на състезанието, което ще се проведе в Катар през декември и този факт може да забави привличането му в Евертън и да даде време на Силва да коригира ситуацията.

65-годишният Жезуш  оглави Фламенго едва през юни. Под ръководството на Жорже бразилският отбор записа серия от 26 мача без поражения във всички състезания, а спечелената Купа Либертадорес е първата за клуба от 1981 г. насам.

Жезуш прекара цялата си предишна треньорска кариера у дома в Португалия, с изключение на половин сезон работа в Ал-Хилал от Саудитска Арабия.

  Сподели
141