Гуардиола: Няма да се откажем


Н. Гавазов

Гуардиола: Няма да се откажем

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола увери, че неговият отбор няма да се откаже от  надпреварата за титлата във Висшата лига на Англия.

След като победиха Челси с 2: 1 миналата събота, "гражданите"  се изкачиха на трето място в Премиършип, но все още са на девет точки зад лидера  Ливърпул.

Според Гуардиола, поражението в надпреварата в шампионата няма да бъде трагедия за неговия отбор, но Сити дори не мисли за това.

"Рискът от загуба на титлата във Висшата лига е единственият натиск, който можем да почувстваме. Това не е първият път в 125-годишната история на Манчестър Сити, който може да не спечели Висшата лига.

Ако загубим титлата във Висшата лига, ще опитаме да я спечелим през следващия сезон.

Не се отказахме миналия сезон и затова отново спечелихме титлата. Може би този път ще загубим, но този отбор никога няма да се откаже. Този отбор се опитва и затова победихме  такъв невероятен отбор от най-високо ниво като Челси.

Но грешите, ако си мислите, че съм се усъмнил в играчите си след загубата от Норич.

Ако не се бяхме старали, тогава нямаше как да направим това през миналия сезон - да вземем 100 точки във Висшата лига, което никога досега не се е случвало.

Този сезон също се опитваме, дори срещу Норич, Уулвс и особено Ливърпул. Резултатът е различен.

Трябва да съдим по резултата, но след това аз ще се опитам да съдя по играта. Виждам отбора си всяка сутрин и не се съмнявам, че ще се стараем", заяви Гуардиола.

  Сподели
349