Ман Сити обърна Челси на Етихад


И. Ангелов

Ман Сити обърна Челси на Етихад

Манчестър Сити прие Челси в срещата от поредния тринадесети кръг на английската Висша лига. Днес домакините допуснаха гол, но бързо достигнаха до обрат за успех с 2:1. С победата Сити събира 28 точки, на 2 над съперника си днес и 9 зад лидера Ливърпул.

Първото полувреме предложи изключителен атакуващ и отворен футбол на зрителите в Манчестър. В 15-ата минута Томори нацели гредата на Сити. Последва гол на Канте в 21-ата минута, когато той се възползва от топка над защитата от Ковачич за 1:0.

В 29-ата минута "гражданите" изравниха чрез Де Брюйне, който стреля от дъгата и топката се отклони от Зума, заблуждавайки Кепа за 1:1. В 37-ата минута Марес пое топката от дясно, премина през двама и стреля ниско и фалцово през краката на Томори за 2:1. Последва нова добра възможност пред Агуеро, но той нацели горната греда в 43-ата минута.

През втората част положения не липсваха, но Челси не достигна до точен удар по вратата на своя опонент. В последната 94-ата минута пък малко след опасно положение пред вратата на Сити, Рахим Стърлинг успя да вкара топката в мрежата на Челси, но голът бе отменен след ВАР преглед.

  Сподели
326