Арсенал спаси точка срещу Саутхемптън


И. Ангелов

Арсенал спаси точка срещу Саутхемптън

Арсенал прие Саутхемптън в срещата от поредния тринадесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" домакините отстъпваха в резултата до 96-ата минута, когато с късен гол достигнаха до 2:2 чрез Лаказет. С равенството "артилеристите" събират 18 точки, на 1 точка зад петото място и Уулвс.

В 8-ата минута гостите поведоха когато Бертран изпълни статично положение и улови защитата на Арсенал неподготвена, и Ингс завърши за 1:0. В 18-ата минута Лаказет изравни след центриране на Тиърни и блокиран удар на Обамеянг, който попадна във французина за 1:1.

В 56-ата минута Тиърни нацели горната греда с добър удар за Арсенал. Бранителят обаче сбърка в 69-ата минута когато повали Ингс в полето си и това бе дузпа. Уорд-Прауз изпълни и Лено успя да избие, но халфът на "светците" успя да довърши за 2:1.

При дадените 7 минути продължение, Арсенал стигна до последната за да вкара за 2:2. Тук Мартинели успя да преодолее човека си от ляво и да центрира на втора греда, където отклонената топка отново попадна в Лаказет за попадението.

  Сподели
98