Ливърпул с победа на Селхърст Парк


И. Ангелов

Ливърпул с победа на Селхърст Парк

Кристъл Палас прие Ливърпул в срещата от поредния тринадесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Селхърст Парк" гостите поведоха чрез щастлив гол на Мане, преди Заха да изравни, и нов късен гол на гостите от Фирмино да донесе трите точки с 2:1. Победата задържа Ливърпул на 8 точки пред Лестър Сити, който също спечели в кръга.

В 24-ата минута днес късметът спаси гостите когато след статично положение и удар с глава от Кейхил, топката се отклони и прехвърли Алисон, но кацна на горната греда и извън вратата. В 42-ата минута Томкинс вкара във вратата на Ливърпул и голът му с глава бе отменен от ВАР.

В 49-ата минута гостите поведоха когато Мане получи топка от Робертсън в полето, овладя и стреля, Гуайта се намеси и изби топката, но тя се отклони фалцово към страничната греда, полетя към другата странична греда, удари се в нея и в бранител и влезе в мрежата за 1:0.

В 82-ата минута след красива атака Заха получи топка в наказателното поле, освободи се от бранител и стреля силно през Алисон за 1:1.

Само 3 минути след това обаче при корнер се получи разбъркване в полето на Палас и топката падна удобно за Фирмино, който спечели срещата с 2:1.

  Сподели
510