Стана ясно защо Тотнъм е уволнил Почетино


Н. Гавазов

Стана ясно защо Тотнъм е уволнил Почетино

Решението за освобождаването на Маурисио Почетино от поста мениджър на Тотнъм е станало след като ръководството на клуба окончателно се е убедило, че аржентинският специалист е загубил контрол върху съблекалнята.

В продължение на няколко години именно силните отношения на Почетино с неговите подчинени станаха ключът към успехите на "шпорите", които под управлението на Маурисио четири пъти завършиха в топ 4 на Висшата лига, а през миналия сезон стигнаха до финал в Шампионска лига, където загубиха с 2:0 от Ливърпул.

Това бяха наистина приятелски отношения, приличащи на отношения между баща и син, но всичко това обаче се промени в последно време и Почетино спря да се разбира с редица играчи. Според източници, през този сезон аржентинският специалист почти не е разговарял с подчинените си, а те от своя страна започнаха да се разстройват заради прекалено критичното настроение на Маурисио.

Умората един от друг също изигра своята роля, освен това играчите на Тотнъм бяха недоволни, че публичните изявления на Почетино не съвпадат с действителните му действия.

Маурисио многократно призова хората си да се стегнат, да се концентрират и да не се разсейват от външни неща. Почетино обаче продължи да използва онези футболисти, които не виждат бъдещето си в Тотнъм и това предизвика възмущение в съблекалнята.

Анализирайки всички тези фактори и събития, президентът на Тотнъм Даниел Леви още преди международната пауза е стигнал до извода, че Маурисио е изпуснал контрола върху съблекалнята, което е накарало боса бързо да се обърне към Жозе Моуриньо. Получавайки съгласието на португалеца за работа в клуба от Северен Лондон, Леви предприе следващата си стъпка, а именно освобождаването на Почетино от поста мениджър на "шпорите" и назначаването на Жозе на мястото на аржентинеца.

Напомняме, че португалският специалист ще направи своя дебют начело на Тотнъм при гостуването на тима на Уест Хем в мач от 13-я кръг на Висшата лига на Англия. Тази среща е утре, от 14:30 часа българско време.

  Сподели
264