Клоп: Този мач няма да повлияе на сезона


Н. Гавазов

Клоп: Този мач няма да повлияе на сезона

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че не смята неделното противопоставяне на Манчестър Сити за мач, който отборът му трябва да спечели.

В навечерието на сблъсъка между двата най-добри английски отбора разликата е 6 точки в полза на мърсисайдци. Клоп обаче бърза да напомни, че сезонът няма да свърши с този двубой. Немецът не смята срещата за определяща за съдбата на титлата във Висшата лига на Англия.

"Може би има хора по-умни от мен и те виждат този мач точно по този начин, но лично аз не мисля така. За мен това е 100 процента мач, който искате да спечелите. Но никога не съм възприемал такива срещи като "мачове, които си длъжен да спечелиш", защото те не влияят на това какво ще се случи по-нататък.

Подготвяйки се за този мач, за нас като отбор е важно да разберем, че трябва да правим правилното  нещо отново и отново: да бъдем  смели, да играем футбол и да се защитаваме, без да щадим живота си.

Цялата атмосфера около мача не ни влияе особено. Искаме да спечелим и ще се постараем да направим това. Трудно ще го направим, но сезонът няма да приключи след този, макар и важен, мач. Ние знаем това.

Целият свят ще го гледа. На 100 процента съм сигурен. Всички, които познавам. Очаквам с нетърпение този мач, но дискусиите около него не са за мен", заяви Клоп.

  Сподели
141