Тотнъм изпусна Евертън - Гомес с ужасна контузия


И. Ангелов

Тотнъм изпусна Евертън - Гомес с ужасна контузия

Евертън посрещна Тотнъм в срещата от единадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Гудисън Парк" гостите поведоха, Сон бе изгонен и се стигна до изравняване за крайното 1:1, но срещата ще се запомни с ужасяваща контузия на Андре Гомес от тима на домакините, който вероятно ще отсъства дълго време.

До почивката и двата отбора действаха прекалено предпазливо, като не си позволяваха да се отворят за атаки. Най-активен бе Ришарлисон за Евертън, но и неговите опити не затрудниха Газанига.

След почивката Тотнъм поведе в 63-ата минута когато Сон намери Али на дъгата, той влезе в полето и намери как да стреля ниско за 1:0.

В 79-ата минута при една бърза атака на Гомес по лявото крило Сон препъна отзад португалеца за тактическо нарушение, но при падането кракът на халфа се застопори на земята и при сблъсък с Орие глезенът му бе счупен. Играчът моментално получи медицинска помощ и бе откаран с линейка. 

В ситуацията съдията дотича до Сон с жълт картон в ръка, но след като бе поставен под напрежение от играчите на Евертън той промени решението си на червен картон и Сон напусна видимо разстроен и с глава в ръцете си заради получилата се контузия.

До края Евертън затисна противника пред вратата на Газанига, като в 98-ата от 12 дадени минути продължение Лука Дин центрира перфектно от воле на главата на Тосун за 1:1.

  Сподели
248