Клоп: Очевидно е, че мачовете са много


Н. Гавазов

Клоп: Очевидно е, че мачовете са много

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп критикува прекалено наситения календар на мачовете.

След като "червените" победиха Арсенал в Купата на лигата тази седмица, внезапно се оказа, че колективът на Клоп просто няма кога да изиграе четвъртфиналния мач от турнира срещу Астън Вила - в календара няма празен прозорец.

Необходимостта от участие  както в Купата на Лигата, така и на Световното клубно първенство предизвиква недоволство на Клоп, който изисква повече почивка на играчите.

"Ако трябваше да играем с Астън Вила, докато бяхме в Катар, ще ни трябват два отбора, но не можем да оставим играчите у дома за Купата на лигата.

Трябва да изиграем два мача в Катар в много натоварен период. Не можем да вземем 11 играчи там, а останалите да оставим да играят  у дома в Англия с Астън Вила.

Това е невъзможно. Трябва да вземем решение и ние ще  вземем решение, но засега няма такова.

Очевидно е, че мачовете са твърде много. Абсолютно е очевидно. Всеки, който участва в играта, ще ви потвърди това, но вие сами го знаете. Но нека да видим какво могат да направят по този въпрос.

Хората казват: "Добре, тогава на теб ти  трябва голям  състав. Но футболът не е направен за големи състави. Не можете да имате 40 играчи в състава и да изпратите 20 от тях във ваканция до януари, докато плащате заплати на всички тях. Това не е възможно.

В момента има дисбаланс между броя на играчите във вашия състав и състезанията, които трябва да участвате. Освен това има разлика между почивните дни, от които се нуждаят момчетата, и почивките, които всъщност получават.

Ако сте играч в националния отбор и участвате във всички големи състезания в света, имате почивка само две седмици в годината. Това е факт", заяви Клоп.

По-рано стана известно, че Висшата лига няма да прави компромиси и да мести мачове през декември за да облекчи програмата на Ливърпул.

  Сподели
284