Десет гола и дузпи между Ливърпул и Арсенал (видео)


И. Ангелов

Десет гола и дузпи между Ливърпул и Арсенал (видео)

Арсенал гостуваше на Ливърпул в срещата от осминафиналната фаза на Купата на лигата в Англия. Днес на "Анфийлд" двата тима си размениха десет гола, а домакините спечелиха след 5:5 в редовното време и дузпи за да продължат към последните 8 отбора в състезанието.

В 6-ата минута резултатът откриха домакините, когато Окслейд-Чембърлейн напредна от дясно и центрира остро, а в опит да спре противник Мустафи си вкара автогол за 1:0. Последва изравняване в 19-ата минута чрез Торейра, който може би вкара от позиция на засада за 1:1 при добавка след избит удар от вратаря.

В 26-ата минута Арсенал обърна отново чрез гол от близо, този път на Мартинели за 2:1. Мартинели вкара отново в 36-ата минута за 3:1 през ръцете на Келехер при подаване на Сака. 

В 42-ата минута Мартинели препъна Елиът в наказателното поле на гостите и това бе дузпа, която Джеймс Милнър вкара за 3:2. 

След почивката Мейтланд-Найлс оформи 4:2 в 54-ата минута след грешка на Милнър в защита и непреценено подаване към вратаря. 4 минути след това Окслейд-Чембърлейн вкара изумителен гол право в ъгъла на вратата за 4:3. 

Последва изравняване в 62-ата минута когато Ориги вкара с мощен удар с левия крак през ръката на Мартинез. В 70-ата минута падна нов изключителен гол за Арсенал, когато Уилок с фалцов удар намери левия ъгъл далеч от вратаря за 5:4. Драмата беше пълна в 94-ата минута на срещата, когато Уилямс центрира в полето за Ориги и нападателят на Ливърпул направи 5:5 със странична ножица.

Така се стигна до дузпи, при които поред вкараха Белерин, Милнър, Гуендози, Лалана, Мартинели и Брюстър, преди Себайос да пропусне четвъртата дузпа за гостите, а Ориги да вкара за домакините. Мейтланд-Найлс и Джоунс вкараха последните две изпълнения за победа на Ливърпул.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
353