Пулисич с рекорди в победата на Челси


И. Ангелов

Пулисич с рекорди в победата на Челси

Челси гостуваше на Бърнли в срещата от десетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Търф Моор" гостите спечелиха с 4:2, а появилият се в игра за първи път от август Кристиан Пулисич вкара първите си голове за новия отбор, като реализира хетрик.

21-годишният плеймейкър, който пристигна от Борусия Дортмунд за близо 60 милиона лири, стана първият американец, който вкарва за Челси във Висшата лига. Така Челси има играчи от 36 националности, вкарвали за тима. 

Пулисич стана и само вторият американец с хетрик във Висшата лига, след Клинт Демпси, който вкара за Фулъм срещу Нюкасъл 3 пъти през януари, 2012 г.

Освен всичко, хетрикът на Пулисич бе перфектен, с ляв крак, с десен крак, и с глава. Първото попадение днес падна в 21-ата минута, когато Пулисич отне от Лоутън и напредна към наказателното поле. Там той финтира Тарковски и стреля ниско и далеч от Поуп за да открие сметката си за Челси.

Точно преди края на първото полувреме Вилиан отне топка в средата и напредна, като пусна топката за Пулисич, който стреля с десния крак, топката се отклони от защитник и намери мрежата за 2:0.

В 56-ата минута Маунт центрира от ляво на главата на американеца и това бе 3:0. 2 минути след това 4:0 направи Вилиан след подаване на Ейбрахам.

В 86-ата минута домакините върнаха красив гол чрез Джей Родригес, който стреля от дистанция за 4:1. Това не бе всичко от тях обаче след като Челси намали оборотите, и в 89-ата минута нов гол за Бърнли вкара МакНийл при една контра, в края на която той стреля от дъгата в близкия ъгъл на Кепа за крайното 4:2.

  Сподели
248