Ман Сити с класика над Астън Вила


И. Ангелов

Ман Сити с класика над Астън Вила

Манчестър Сити прие Астън Вила в срещата от десетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад Стейдиъм" домакините спечелиха с 3:0 и така застанаха на само 3 точки от върха и Ливърпул, преди срещата на "червените" утре.

До почивката Сити не успя да вкара и това бе първия път, в който два поредни мача до полувремето "гражданите" не вкарват гол от месец март насам. Най-доброто положение до паузата бе пред Давид Силва, който се размина с малко с удар по земя.

След полувремето Сити вкара веднага чрез Стърлинг в 46-ата минута когато Жезус свали една изритана напред топка, англичанинът напредна и вкара през краката на вратаря за 1:0.

В 65-ата минута Де Брюйне вкара от позиция от ляво, при която може би центрира към Силва и Стърлинг, но те се разминаха с топката и тя влезе във вратата за 2:0. В 70-ата минута Гюндоган направи 3:0 след един корнер, при който топката бе избита удобно за него.

В края Фернандиньо бе изгонен за втори жълт картон, с което ще ограничи допълнително опциите в отбрана за следващата среща.

  Сподели
172