Емери: Трябва време Пепе да се адаптира


И. Ангелов

Емери: Трябва време Пепе да се адаптира

Мениджърът на Арсенал Унай Емери предупреди своите момчета да внимават в срещата в неделя срещу Кристъл Палас, в която Уилфред Заха ще бъде мотивиран да нарани "артилеристите". Заха бе свързван с трансфер в Арсенал през лятото, но цената от 100 милиона лири насочи тима към Никола Пепе от Лил.

"Заха е много добър играч и той направи разликата в много срещи - срещу нас, и срещу други отбори. Тази година е същото."

Заха вкара за победата с 3:2 на Палас над Арсенал миналата кампания: 

"За нас важните са нашите играчи, нашият капацитет тук на Емирейтс. В неделя Кристъл Палас идва и ще се чувства добре. Заха е много добър и идва тук мотивиран. Предизвикателството за нас е не само как да го спрем, но как да се преборим с тях, използвайки целия ни потенциал."

Емери коментира формата на Пепе този сезон, след като той вкара два пъти за победата в Лига Европа над Виктория Гимараеш, но като цяло показва колеблива форма през сезона:

"Ние не закупихме Пепе за два или шест месеца, или година, или две. Той е в процеса с нас. Подобрението идва, малко по малко, и той ни помага с качествата си. Не зная дали ще играе в неделя, но зная, че ще е готов и ще е по-уверен след последния мач. 

"Много сме доволни от Пепе и искаме повече. Но това е процес и ние ще сме търпеливи с него и спокойни. Ще му помагаме и ще го пазим защото понякога той чувства, че играе под напрежение."

  Сподели
216