Гуардиола: Притеснен съм за защитата


И. Ангелов

Гуардиола: Притеснен съм за защитата

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че е притеснен от липсата на опции в защита когато се контузят някои от основните му играчи. Кризата при Сити продължава след като в последните срещи той дори използва полузащитниците Фернандиньо и Родри да запълни липсите на бранители. Родри обаче също се контузи в ШЛ срещу Аталанта, и добрата новина от тогава е завръщането на Стоунс и Менди:

"Когато мисля за международните паузи - да аз съм малко притеснен защото на някои позиции ние нямаме достатъчно играчи. В януарските прозорци обичайно не работим добре и няма да купуваме. Клубът не ми е и показвал играчи, които смята, че могат да помогнат, а без това нещата няма да се случат.

"Нуждата ни не е краткосрочна за само 6 месеца. Трябват играчи в дългосрочен план и важните имена няма да бъдат продадени. Трябва да издържим цял сезон с играчите, които имаме сега. 

"Менди изигра 90 минути с Кристъл Палас и 70-75 в изключително хабящата среща с Аталанта, и той не е контузен. Аз мисля, че ще е от полза ако може да играе регулярно. Ако играе той ще се върне до най-доброто си ниво. Той не е на нивото, на което искаме, но това е нормално след 2 сезона травми. Трябва време."

  Сподели
101