Кадровата ситуация в Сити се влоши за гостуването на Ливърпул


Н. Гавазов

Кадровата ситуация в Сити се влоши за гостуването на Ливърпул

Кадровата ситуация в защитата на Манчестър Сити се влоши  след като Александър Зинченко и Родри попаднаха в лазарета.

Зинченко, който изигра девет мача за "гражданите“ през този сезон, не попадна в заявката  на отбора за мача от  Шампионска лига срещу Аталанта предната вечер.

По-рано  Sky Sports информира, че причината за това е контузия на коляното на  украинския  защитник, но не се съобщиха сроковете и степента на травмата. Според източници от "Етихад", Зинченко ще пропусне три седмици и ще се завърне в строя едва за първия мач на Сити след международната пауза през ноември.

Що се отнася до полузащитника Родри, който действаше в центъра на отбраната в последните мачове, той има проблеми със задната част на бедрото. Пеп Гуардиола изрази опасения, че сънародникът му може да отсъства от три до четири седмици. Източникът потвърждава прогнозата на мениджъра – Родри също ще може да се завърне за първия двубой на "гражданите" след международната пауза през ноември.

Тази новина означава, че Сити ще бъде без Родри и Зинченко при гостуването си на Ливърпул в мач от 12-я кръг на Висшата лига на Англия. Тази среща е на 10 ноември.

  Сподели
207