Юнайтед пожизнено наказа фен-расист


Н. Гавазов

Юнайтед пожизнено наказа фен-расист

Манчестър Юнайтед наложи доживотна забрана за посещение на мачове на своя фен, който в неделя обиди защитника на Ливърпул Трент Александър-Арнолд.

Напомняме, че фенът-расист бе изведен от стюардите на "Олд Трафорд" след сигнал от страна на други привърженици на "червените дяволи".

Нарушителят не се размина само с едно изгонване. След последвало 48-часово разследване  Юнайтед обяви, че забранява на расиста до края на дните му да посещава "Олд Трафорд".

В същото време Юнайтед уведоми всички притежатели на абонаментни карти, че клубът и занапред ще налага подобна мярка за проява на дискриминация.

Напомняме, че по време на евроквалификацията между България и Англия група от около 30 привърженика на домакините отправиха расистки и нацистки жестове. След скандала легендата на българския футбол Христо Стоичков призова за изключване на всички български отбори от международни състезания за срок от пет години.

В същото време медиите на статуквото в България, общественици и политици в един глас се опитват да оправдаят  случилото се на Националния стадион на 14 октомври. Към момента са повдигнати обвинения само на един човек от въпросната група.

  Сподели
199