Почетино: Капитан Кейн ще замести Лорис


И. Ангелов

Почетино: Капитан Кейн ще замести Лорис

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино обяви, че Хари Кейн ще успее добре да влезе в ролята на капитан на отбора след тежката контузия на Юго Лорис. Френският вратар получи контузия в лакътя в загубата с 3:0 от Брайтън рано през октомври и вероятно ще липсва поне до края на годината.

"Кейн научи много от Юго, който е добър пример. Той стана естествен лидер. Отдадеността му е страхотна, не само за Тотнъм, но и за националния отбор. Юго ще ни липсва няколко месеца и трябва Хари да заеме тази важна роля. важно е и за останалите. Той е млад, но много възмъжал. Той е способен.

"Той не трябва да чувства напрежение заради това. Трябва да действа естествено. Най-важното е в момента да не показва отговорността върху раменете си. Ако си естествен лидер, не трябва да чувстваш тежка отговорност. Това, което имаш в сърцето си, това е естественото. 

"Проблемът когато не си истински лидер е, че хабиш енергия да мислиш 'А сега как да реша този проблем?'. Но ако си вярваш и си естествен лидер, тогава ти не чувстваш отговорност, вярвайте ми. Юго е капитан и един от най-важните ни играчи. Всички сме тъжни от ситуацията му, но трябва да продължим. Ако си търсим оправдания с неговата контузия, ще се провалим."

  Сподели
115