Пеп: Можем да прескочим Ливърпул, или да не успеем


И. Ангелов

Пеп: Можем да прескочим Ливърпул, или да не успеем

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола нарече Ливърпул "непобедим", но обяви вярата си, че Сити може да е фактор в състезанието за титлата във Висшата лига. В момента "гражданите" се намират на 8 точки от лидера след две неочаквани загуби в кампанията от Уулвс и Норич, докато мърсисайдци са перфектни.

"Не вярвам, че трябва да говорим за титлата им толкова рано. Всеки сезон е различен. В спорта единственият начин да се представяш добре е да гледаш настоящето. Аз не си поставям цели в този ранен период. През април и май вече може да направиш това, но пред нас в момента стои непобедим съперник. Ливърпул е шампион на Европа и няма загуба в 8 кръга.

"Трябва да опитаме и да направим каквото можем. Имаме 50 мача до края на всички турнири. Не съм притеснен и не съм човека, който смята, че ще спечели всеки мач във Висшата лига до края на живота си. Разбира се, искам да побеждавам, и вярвам, че сме претенденти, но има много време и ще има динамика, ще има контузии. Ако не спечелим ние, то аз ще поздравя този, който спечели.

"Това, което прави Ливърпул е фантастично, но Челси и Арсенал също се подобряват. Нивото се покачва постоянно."

 

  Сподели
197