Жиру не е съгласен да бъде играч от пейката на Челси


Н. Гавазов

Жиру не е съгласен да бъде играч от пейката на Челси

Нападателят на Челси Оливие Жиру заяви, че няма да се примири с настоящата си роля в отбора на Франк Лампард.

От самото начало на сезона Лампард започна да използва  22-годишния Тами Ейбрахам като главен нападател, а младежът се отблагодари като вкара осем гола във Висшата лига.

В същото време Жиру има само една поява в стартовия състав и тази ситуация не се харесва на 33-годишния французин, който е готов да се бие и да поиска обяснение от Лампард.

"Да се примиря  с ролята си? Не, аз няма да се примиря.

Не е нужно да се чувствате обречени в определени ситуации. Винаги се държа почитано и скромно. Дори да не съм съгласен с мениджъра, аз не го критикувам.

Но вътрешно не мога да се примиря  с това, защото знам какво струвам на терена. Миналата година, когато почувствах, че заслужавам да играя, помолих мениджъра да ми даде обяснение.

Не бе лесно да премина от Арсенал в Челси преди две години. Обичах Арсенал. Това обаче беше крачка напред, защото Челси спечели най-много трофеи в Англия през последните 10 години, наравно с Манчестър Сити.

Имах конкуренция в атаката: Мората и Игуаин, които в крайна сметка напуснаха. Винаги печелех в края: играх на финала на Купата на ФА през 2018 г. и на финала на Лига Европа през 2019 г.

Тази година започвам отново в трудна ситуация, но, както каза брат ми, пред заплахата, аз ставам по-добър. Въпреки че самият аз бих предпочел да е по-малко!", заяви Жиру.

  Сподели
101