Гуардиола: Трофеи не се печелят с младежи


Н. Гавазов

Гуардиола: Трофеи не се печелят с младежи

Мениджърът  на Манчестър Сити Хосеп  Гуардиола хвърли камък върху съседите си от Манчестър Юнайтед, като заяви, че е невъзможно да се бориш за трофеи само с помощта на млади играчи.

Докато Оле Гунар Солскер насища Юнайтед с младост, Сити може да се похвали само с Фил Фоден като неговия единствен възпитаник, който играе във Висшата лига през този сезон, като продуктът на академията на "гражданите" проведе само 10 минути на терена.

Според Гуардиола, исканията на клуба му правят невъзможно да се доверява на младежите също толкова смело - Сити има нужда от готови звезди за големи победи.

"Този отбор се нуждае от титли и награди. Процесът на изграждането на млади играчи предполага, че им трябва време и движение стъпка по стъпка.

Клубът иска от мен не да печеля Шампионска лига, а да бъда наблизо всеки път, във всички състезания. Това изисква зрели играчи.

Ако са талантливи, те ще играят. Но в същото време ние трябва всеки ден да се борим с най-добрите в Англия и Европа. И за това се нуждаем от Давид Силва, Кевин Де Брюйне, Серхио Агуеро и Фернандиньо. Но когато базата ви е млади играчи, това е невъзможно", заяви Гуардиола.

  Сподели
160