Оуен: Солскяер умишлено отслаби Юнайтед


Н. Гавазов

Оуен: Солскяер умишлено отслаби Юнайтед

Бившият нападател на националния отбор на Англия Майкъл Оуен коментира резултата от мача от 2-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа между АЗ Алкмар и Манчестър Юнайтед

"Сега можем да кажем с увереност, че Манчестър Юнайтед е отбор на средно ниво. Сигурен съм, че няма да пробият дори в топ 6 в края на сезона. Вероятно ще успеят да заемат място в горната половина на таблицата, но дори само тези разговори са тревожни, нали?

Това е може би най-слабият Манчестър Юнайтед през последните десетилетия. Откакто Сър Алекс Фъргюсън ръководи екипа. Това се случва от няколко години. Може би пет, шест, седем, осем години си мислихте: "Не може да е по-лошо вече“ - но всеки път ставаше така.

Искам да подчертая, че Солскяер умишлено отслаби отбора по много начини. Той се отърва от такива играчи като Лукаку, Ерера, Дармиан, Санчес, Смолинг. Той знае, че тези играчи биха могли да подобрят настоящия отбор, но мисля, че той реши, че трябва да направи няколко крачки назад и след това да продължи напред. Той реши да започне от нулата", заяви Оуен. 

  Сподели
216