Ливърпул се опасява от преминаване на Клоп в националния отбор на Германия


Н. Гавазов

Ливърпул се опасява от преминаване на Клоп в националния отбор на Германия

В Ливърпул нараства опасенията за евентуалното напускане на мениджъра  Юрген Клоп и преминаването му в германския национален отбор.

Напоследък Клоп  няколко пъти даде да се разбере, че не иска да бърза да удължи договора си. Юрген дори признава, че ще напусне, когато изпълни задълженията си към клуба до 2022 година.

Според Daily Mirror, американските собственици на Ливърпул от Fenway Sports Group продължават да жадуват за обвързване на бъдещето си с Клоп за по-дълъг мандат, но в същото време се опасяват, че ще бъдат безсилни да запазят Юрген, ако родината му го позове.

Клоп е абсолютно щастлив в момента в Ливърпул, но Юрген никога не е криел  факта, че един ден би искал да работи с националния си отбор.

Досега Клоп дори не бе близо до такава възможност - през последните 13 години Йоахим Льов е постоянният кормчия на Бундестима.

Сега германският отбор преминава през трудни времена и мнението, че Льов трябва да бъде сменен, набира популярност в Германия.

Ако специалистът  напусне треньорския пост в националния отбор, тази работа почти сигурно ще бъде предложена на Клоп като най-добър треньор не само в Германия, но и в целия свят, което се потвърждава от наградата на ФИФА.

  Сподели
135