Пеп: Не можем да губим повече точки


И. Ангелов

Пеп: Не можем да губим повече точки

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че е бил тормозен от мислите, че може да изостане на повече точки от Ливърпул по време на срещата с Евертън, която неговите момчета спечелиха трудно с 3:1. В по-ранната среща от седмия кръг на Висшата лига Ливърпул победи с доста късмет Шефилд с 1:0 и така бе застанал на 8 точки пред втория в класитането - Ман Сити.

"Знаехме, че Ливърпул отново спечели и разликата беше 8 точки, толкова много. Така че ние спечелихме три точки и има пет точки в септември месец. Има и още много точки за печелене. Сега знаем срещу кой отбор играем - те са със 7 победи поред и са шампиони на Европа. Играят добър футбол.

"Това е нашият съперник и ние знаем, че не можем да губим много точки, защото последната година те загубиха заради един мач. Сезонът е дълъг, трябва да продължаваме и да сме там, може би трябва да ги натиснем повече и да опитаме да спечелим трета поредна титла във Висшата лига.

"На Гудисън Парк бяхме абсолютно невероятни. Тук винаги е трудно - започнахме невероятно добре, създадохме и вкарахме. След това имахме проблеми с контрола и от ляво с Гилфи Сигурдсон. Те имаха още един човек там и създаваха много проблеми. Във второто полувреме допуснахме някои статични ситуации и дълги топки, но играхме добре."

  Сподели
227