Клоп: Питат ме дали сме на върха


И. Ангелов

Клоп: Питат ме дали сме на върха

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира изказването на изпълнителния директор на клуба Питър Моор, който сподели пред репортери, че смята, че клубът се е върнал на върха. Думите на Моор бяха насочени срещу изказването на Сър Алекс Фъргюсън от 1986-та година, когато при поемането на Манчестър Юнайтед той обяви, че иска да детронира Ливърпул и да ги свали от високото им място, след като в онзи период мърсисайдци доминираха три десетилетия.

Клоп сподели за интервюто: "Аз ще опитам да потърся в Гугъл какво е значението на думата (б.ред. Сър Алекс използва изречението "knock Liverpool right off their perch" в известното си интервю). Не съм сигурен и искам да разбера какво точно означава.

"Това, което чух, както често се случва в живота, е без контекст. Ние сме възрастни хора и говорим неща, и понякога други хора мислят, че трябва да се справяме с казаното от тези хора. Сега изглежда хората искат да се разправя с Питър и каквото е казал.

"Аз не съм му ядосан или каквото и да е. Аз харесвам Питър. Сега хората идват и постоянно ме питат 'Все още ли сте на върха или не?'. Аз все още не разбирам какво означава тази дума (б.ред. "perch"). 

  Сподели
107