Ливърпул победи Челси в Лондон


И. Ангелов

Ливърпул победи Челси в Лондон

Челси посрещна Ливърпул в срещата от шестия кръг на английската Висша лига. Днес на "Стамфорд Бридж" двата отбора си размениха по едно полувреме на доминация, но гостите от Ливърпул направиха шеста поредна победа в първенството след 2:1.

В 14-ата минута днес гостите излязоха напред когато Салах пусна топката за Арнолд от пряк-свободен удар и с перфектен удар и сила той намери ъгъла на вратата красиво за 1:0. 

Челси отговори в 27-ата минута след агресивна атака, в края на която Азпиликуета успя да вкара, но попадението бе отменено след ВАР преглед на ситуацията, при който се оказа, че в изграждането на атаката е имало засада. Така в 30-ата минута Ливърпул вкара отново чрез Фирмино, който бе оставен непокрит при подаването на Робертсън в полето и вкара с глава за 2:0.

В това полувреме Челси загуби Емерсон и Кристенсен поради контузии, като те бяха заменени в защитата от Алонсо и Зума. 

След почивката домакините създадоха доста положения, но единствено Канте в 71-ата минута успя да вкара когато спечели пространство до дъгата и стреля в ъгъла на вратата за крайното 2:1. До края на срещата Маунт, Батшуай и Алонсо бяха лишени от гола от Адриан.

  Сподели
361