Рекорден Сити вкара осем на Уотфорд


И. Ангелов

Рекорден Сити вкара осем на Уотфорд

Манчестър Сити прие Уотфорд в срещата от поредния шести кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад" домакините поставиха редица рекорди в победа с 8:0 над своя съперник, като почти достигнаха и до рекорда по голова победа в лигата (9:0 на Манчестър Юнайтед над Ипсуич през 1994 г.).

Още в първата минута Кевин Де Брюйне центрира перфектно от дясно точно пред вратаря за включилия се Давид Силва и 1:0. В 6-ата минута Фостър повали Марес и това бе дузпа, реализирана от Серхио Агуеро за 2:0.

В 12-ата минута самият Марез вкара за 3:0 от пряк-свободен удар, който сам си спечели. 3 минути след това 4:0 направи Бернардо Силва след корнер. В 18-ата минута Агуеро пусна успоредна топка за Отаменди и 5:0, с което тимът стана рекордьор за отбор, вкарал 5 гола толкова рано в своя среща в лигата.

В 27-ата минута Агуеро нацели гредата, като последваха още 3 изключителни положения пред нападателя, но той нямаше ден.

След почивката Бернардо вкара отново в 48-ата минута, преди в 60-ата да оформи хетрика си. В 66-ата минута Марес нацели гредата с удар с глава. Точка на мъката на гостите сложи Де Брюйне в 85-ата минута с красив гол в ъгъла на вратата - 8:0.

  Сподели
175