Челси напомня на Клоп на неговата Борусия Дортмунд


Н. Гавазов

Челси напомня на Клоп на неговата Борусия Дортмунд

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп призна, че Челси през този сезон му напомня за неговата Борусия  Дортмунд.

Стъпвайки на мениджърския пост на "сините“ през лятото, Франк Лампард пое рязък курс към подмладяване на тима, смело доверявайки се  на възпитаниците на клуба в лицето на Тами Ейбрахам, Мейсън Маунт и Фикайо Томори.

В навечерието на пътуването до "Стамфорд Бридж“ в неделя Клоп призна, че ситуацията в Челси му напомня на собствения му опит, когато заложи на младите Марио Гьотце, Нури Шахин, Шинджи Кагава и Роберт Левандовски в Дортмунд, спечелвайки две титли в Бундеслигата и Купата Германия през 2012г.

"Челси има наистина ярък отбор и малко ми напомня за периода, когато работех в Дортмунд. Може би тимът ми бе дори по-млад от този на Челси.

Хората постоянно говорят за това колко са млади, но те играят само защото са добри за това. Те не играят, защото са млади.

Купиха Кристиан Пулишич през лятото - не съм сигурен колко, но, изглежда, за 50-60 милиона паунда. Сега всички играчи около него струват същите пари.

Сега Тами Ейбрахам струва 60 милиона лири. Мейсън Маунт определено струва 60 милиона паунда, ако не и повече. Калъм Хъдсън-Одой  струваше толкова много и преди.

Жоржньо  не е толкова млад, но той не е много отдавна в тази лига. Нголо Канте изглежда като такъв, който може да играе през следващите 20 години.

Те също така имат Матео Ковачич, Рос Баркли и всички тези опитни момчета: Педро, Вилиан, Оливие Жиру. А на пейката е Миши Батшуай.

Така че, ако има клуб в света, по който забраната за трансфери  няма да го удари силно, това вероятно е Челси", заяви Клоп.

  Сподели
128