Клоп: Във футбола има два начина да се подобрите


Н. Гавазов

Клоп: Във футбола има два начина да се подобрите

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп продължава да вярва, че развиването  на талантливите играчи, които има е също толкова важно, колкото купуването на нови, завършени футболисти.

Както е известно, Клоп не привлече  нито един нов играч в първия си отбор след като спечели Шампионска лига, заради което бе силно критикуван. Мнозина експерти, а и фенове на клуба обвиниха немеца в това, че с отсъствието на покупки той е поставил  на карта главната цел пред отбора за сезона - спечелването на Висшата лига на Англия. Юрген обаче е готов за пореден път да парира всички упреци към себе си.

"Във футбола има два начина да станете по-добри. Първият е да си купите добри играчи, вторият е чрез тренировки. Когато имате време да работите заедно, винаги се получава  добре.

Това не е така, че започваме сезона с минус 20 точки, а на теб ти се налага да обясняваш на шестима играчи: "Между другото, при статичните положения правим това и това". И след това се хващате за главата и казвате: "О, боже мой! Какво стана", заяви Клоп.

"Когато имате фундамент, винаги е страхотно, но имате нужда и от играчи от световна класа. Но, ако те не са играчи от световна класа, те трябва поне да са с потенциала на футболисти от световна класа. Клуб като Ливърпул винаги има нужда от това.

Но мисля, че точно това към този баланс се опитваме да се придържаме и това досега работи доста добре. Момчетата добавиха значително през времето, когато сме заедно. Постигнахме това, което постигнахме, благодарение на факта, че момчетата винаги се движеха напред, станаха по-зрели, по-уверени в себе си. Те повярваха в начина, по който играем.

Смятам, че този футбол стана  естествен за момчетата и това е много важно. Нашата голяма цел бе да се върнем в Шампионска лига и наистина го искахме, въпреки че не е лесно, тъй като играем в най-трудната лига. Въпреки това, на нас ни се отдаде", каза още немецът.

Напомняме, че Ливърпул спечели всичките си пет мача през този сезон във Висшата лига на Англия и с пълен актив от точки е лидер в класирането. Втори е Манчестър Сити с пет пункта по-малко. Следващият мач на мърсисайдци е в неделя на гости на Челси.

1394