Стив Брус оцени шансовете на Ливърпул за титлата


Н. Гавазов

Стив Брус оцени шансовете на Ливърпул за титлата

Наставникът на Нюкасъл Стив Брус вярва, че Ливърпул има всичко необходимо, за да спечели Висшата лига през този сезон.

Напомняме, че в събота хората на Брус посетиха "Анфийлд“ като част от програмата на петия кръг на Висшата лига на Англия. В интерес на истината "свраките" не излязоха на терена като аутсайдер. Напротив, гостите създадоха многобройни проблеми на страховития си съперник през първия половин час на двубоя и дори откриха резултата, изненадвайки противника си и опровергавайки предварителните прогнози. В последствие Ливърпул коригира играта си в атака, а Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино се развихриха и в крайна сметка Нюкасъл не успя да избегне поражението, като 1:3 е най-малкото, което можеше да се случи на гостите.

Брус не крие какво мисли за Ливърпул, а също така оцени шансовете на колектива на Юрген Клоп за титлата.

"Те са толкова добри, колкото това е възможно. Ти разбираш, защо те са непобедими тук вече две и половина години и защо са европейски шампиони.

Те имат превъзходен, превъзходен отбор. Притежават скорост, креативност и имат атака, която може да създаде проблеми на всеки. Знаех, че ще ни бъде трудно, но на моменти се справихме добре", заяви Брус.

"Могат ли да спечелят лигата? Определено ще бъдат някъде наблизо. Те претърпяха само едно поражение миналата година и все пак останаха  без титла. Това е толкова  невероятно.

Но те имат много, много добър тим, който ще създаде проблеми на всеки. Те не отстъпват на  никого. Те са страхотни", каза още наставникът на Нюкасъл.

Напомняме, че през миналия сезон Ливърпул отстъпи титлата във Висшата лига на Манчестър Сити само с една точка. След пет кръга през настоящата кампания мърсисайдци са едноличен лидер в таблицата за класиране, изпреварвайки най-близкия си преследвач -отборът на "гражданите" - с пет точки. В следващия кръг "червените" ще гостуват на Челси, а Манчестър Сити ще приеме Уотфорд.

  Сподели
229