Уотфорд се върна до равен с Арсенал


И. Ангелов

Уотфорд се върна до равен с Арсенал

Арсенал гостуваше на Уотфорд в срещата от поредния пети кръг на английската Висша лига. Днес на "Викъридж Роуд" гостите започнаха много силно и поведоха чрез два гола от Пиер Емерик Обамеянг. Във второто полувреме обаче домакините се върнаха до 2:2 след попадения от Том Клевърли и Рикардо Перейра.

В отсъствието на Александре Лаказет за гостите, който изглежда ще липсва до октомври с контузия в глезена, в нападението на Арсенал видяхме Никола Пепе и Пиер Емерик Обамеянг, който блесна рано в мача. Габонецът откри резултата в 21-ата минута на срещата, когато Сеад Колашинац напредна от ляво и намери нападателя на добра позиция за удар с десния крак в долния ляв ъгъл на вратата и 1:0.

Обамеянг обаче потвърди смъртоносната си форма. От неговия дебют през февруари 2018 г. само Мохамед Салах е допринесъл за повече голове от габонеца. Салах има 53 гола в статистиката си, докато Обамеянг - 45 (36 гола и 9 асистенции.

В 26-ата минута Обамеянг бе близо и до нов гол, но малко разстояние го раздели от това. Той достигна до гола си в 32-ата минута след подаване на Мейтланд Найлс от дясно успоредно на вратата, където нападателят добави с нисък удар от втора греда за 2:0.

До почивката за Уотфорд близо до гола бе Деулофеу, който с дрибълите си бе най-опасния играч на домакините в първата част.

Във второто полувреме Уотфорд се оказа по-добрия отбор. В 53-ата минута Деулофеу спечели една топка срещу Сократис и въпреки че не успя да я контролира, тя попадна в Клевърли и бившият играч на Манчестър Юнайтед стреля ниско през Лено за 2:1.

В 79-ата минута "стършелите" получиха шанс да изпълняват дузпа след като Перейра бе повален от Давид Луис. Именно Перейра застана и зад бялата точка, като стреля добре за 2:2. Домакините натиснаха до края и Деулофеу отново се размина с гола от добра ситуация в 85-ата минута. 

В 89-ата минута и Арсенал имаше шанс да спечели, но Джака се провали в добра ситуация.

  Сподели
329