Лампард е доволен от младежите на Челси


Н. Гавазов

Лампард е доволен от младежите на Челси

Мениджърът на Челси Франк Лампард изрази задоволството си от играта на своите младежи, които осигуриха победата на тима с 5:2 над Уулвърхемптън в мач от петия кръг на Висшата лига на Англия.  

Лондончани се отправиха към "вълците" със свити сърца, след като през миналия сезон Уулвс създаде много проблеми на "сините". Челси не само, че не успя да победи съперника си, но и претърпя поражение тук.

Вчера обаче гостите по категоричен начин надиграха съперника си, като още на почивката водеха с разлика от три гола. Интересното е, че всичките пет гола на "сините" в съботния мач на "Молиню" бяха отбелязани от играчи, които не са по-възрастни от 21 години. Фикайо Томори откри резултата, Тами Ейбрахам оформи хеттрик, а Мейсън Маунт довърши съперника с точен удар в самия край на срещата. Приятно впечатление прави фактът, че и тримата са възпитаници от академията на Челси. И Лампард няма как да не е доволен от успеха на отбора и ролята на младите в тима.

"Щастлив съм за всички тях, но особено за Фикайо Томори. Той работеше толкова усилено, за да се озове на сегашното си положение и това е добре.

Радвам се и за Тами Ейбрахам и Мейсън Маунт. Опитваме се да дадем шанс на младите хора, а те от своя страна бележат голове и се възползват от моментите, за да ни покажат защо трябва да продължим да ги поставяме в състава.

Те го заслужават, имат умението, но изпитват  и любов към този клуб, защото са отгледани от този клуб", заяви Лампард.

По-рано 21-годишният Ейбрахам призна, че мениджърът подкрепя младите играчи от отбора, а това дава увереност в собствените сили: "Лампард? Чудесно е, когато има хора наблизо, които са в състояние да ви подкрепят. Лампард много подкрепя младите играчи и ни дава увереност в способностите".

Напомняме, че Ейбрахам се завърна в Челси през това лято, след като през миналия сезон игра под наем за Астън Вила, където вкара 26 гола в 40 мача от Чемпиъншип.

  Сподели
422