Макари: Юнайтед трябва да купува през януари


И. Ангелов

Макари: Юнайтед трябва да купува през януари

Манчестър Юнайтед успя чрез дузпа да се добере до победа с 1:0 над Лестър Сити във вчерашния ден и петия кръг на ангийската Висша лига, но легендата Лу Макари обяви мнението си, че тимът на Оле Гунар Солскяер е бил омекотен през лятото и мениджърът трябва да търси на пазара повече опции за състава си.

"Червените дяволи" завършиха на шесто място в класирането в последния сезон 2018-19, като през лятото бяха закупени ключовите Хари Магуайър и Арън Уан-Бисака за подобрение на защитата. Имена като Андер Ерера, Антонио Валенсия, Алексис Санчес, Ромелу Лукаку и Крис Смолинг напуснаха отбора, обаче. В момента Лу Макари, който прекара 11 години от кариерата си в Юнайтед, смята, че в отбора няма достатъчно хора за да се претендира от клуба за каквото и да е отличие. 

"Аз мислех това през последния трансферен прозорец. Смятах, че имахме нужда от играчи. Ние обаче не докарахме необходимия брой имена, колкото трябваше. Когато получиш контузия или две, както в момента, и погледнеш пейката, те удря реалността, че няма достатъчно хора. 

"С прогреса на сезона хората ще получават и наказания, повече хора ще се контузват. Няма съмнение, че когато отвори следващия трансферен прозорец, ще трябва да се гледа напред и един или двама човека трябва да пристигнат."

Маркъс Рашфорд донесе от дузпа победата в последния мач, като след срещата мениджърът Оле Гунар Солскяер обяви, че ще иска още подобрение от неговия отбор. Макари одобри и повтори мнението на наставника:

"Щастлив съм, но не бях убеден от това представяне. Смятах, че Лестър, с цялото владение, което имаха, така и не ни убедиха, че искат да отворят вратата и да вкарат гол. Ако имаха малко късмет в даден период, те може би щяха да вкарат. Можеше да стане 1:1 и щяхме да говорим нещо друго в този момент. Спечелихме този мач и това ни покачи в класирането."

  Сподели
204