Емери: Мустафи сам реши да остане


Н. Гавазов

Емери: Мустафи сам реши да остане

Мениджърът  на Арсенал Унай Емери обясни защо клубът му така и не успя да се отърве от защитника Шкодран Мустафи през миналото лято.

По-рано през август  Емери категорично заяви, че би било по-добре Мустафи и халфът Мохамед Елени да напуснат "Емирейтс".

Елени се вслуша в този съвет и замина за Бешикташ, където ще играе под наем. Мустафи обаче остана в клуба от северен Лондон, въпреки явния интерес от страна на Ювентус и Монако. Нещо повече, играчът от националния отбор на Германия даже отказа да води каквито и да е преговори с въпросните клубове, категорично заявявайки, че се чувства отлично в Арсенал.

Според Емери, всичко е въпрос на решение на самия Шкодран, който желае  да се бори за бъдещето си в Арсенал. Унай се отнася с уважение към случилото се.

"Мустафи реши, че ще бъде тук. Когато постъпи по този начин, той стана за мен друг играч в отбора.

Разбира се, аз уважавам решението му. Когато той реши така, аз разговарях с него и му казах: "Ти ще бъдеш в моя отбор, а аз възнамерявам да  работя с теб по същия начин,  както и с другите играчи.

Не знам какво точно стои зад решението му, но когато той реши да остане и говорихме, той стана друг играч в отбора.

Той работи всеки ден с голяма мотивация и има добър опит. Това е, което искаме от него, а също така да ни помага и добре да играе", заяви Емери.

По-рано Куйтим  Мустафи, който е агент и баща на Мустафи, бе категоричен, че защитникът ще напусне само при достойно предложение: "Шкодран харесва Арсенал. Договорът му е предвиден  за две години, така че виждам варианти, при които той ще остане в отбора. Най-добрият вариант в тази ситуация обаче е да уговорим трансфера му. Но за това трябва да получим достойно предложение",

През миналия сезон защитникът участва в 31 мача за Арсенал и вкара 2 гола.

  Сподели
83