Карагър: Сгреших за Стърлинг


Н. Гавазов

Карагър: Сгреших за Стърлинг

Легендата на Ливърпул Джейми Карагър призна, че е променил мнението си за крилото на Манчестър Сити Рахим Стерлинг.

През този сезон 24-годишният Стерлинг продължава трансформацията си в звезда от световна класа, превръщайки се в лидер на своя клуб и отбора на Англия.

Карагър не би могъл да си представи, че Рахим, с когото имаше шанс да играе за Ливърпул, ще достигне такъв връх. Джейми вече не вярва, че "червените" са извършили изгодна сделка, когато са продали крилото на Сити през 2015 година.

"Никога не бих могъл да си представя, че той ще бъде толкова добър. Мислех, че Ливърпул направи печеливша сделка, получавайки  50 милиона паунда за това. Грешах. В края на неговата кариера ще стане очевидно, че Сити е направил  покупка на много добра цена", заяви Карагър.

Напомняме, че  старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт вече изрази надежда, че Стърлинг може да стане номер едно в света.

"Способен ли е да стане най-добрият футболист в света? Той сам си осигури всички шансове за това. Естествено, има други изключителни играчи наоколо като Азар, Де Брюйне, Меси и Роналдо. Но той има правилния нагон, професионализъм и способности. Той е физически и духовно силен за толкова малогабаритно момче", заяви Саутгейт.

По-рано мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изрази надежда, че Рахим ще вкара 30 гола през този сезон: "Да, надявам се да може да вкара 30. Ще е добре за него и за тима. Когато той е пред вратата, той вкарва топката в мрежата. Така че той може да го прави. Той вкара 25 миналия сезон, от 25 до 30 са само 5 гола. Той може да го направи. Но аз не зная, не съм говорил със Серхио Агуеро, Жезус или Стърлинг, или който и да е в нападение, за това какви са мечтите и целите им. Не зная какво целят с головете. Аз мисля, че те са щастливи когато вкарват, както всички в нападение.  Дано той вкара голове. Аз мисля, че те са последица от играта ни, от настроението, от играта на тима, липсата на контузии. Няма да го съдя ако не стигне 30, 35 или 20. Когато вкарва аз се радвам. Но ако той прави това, което трябва за отбора, това е достатъчно". Напомняме, че в петия кръг на Висшата лига Сити ще гостува на новака Норич.

  Сподели
112