Норич и Пуки прегазиха и Ман Сити


И. Ангелов

Норич и Пуки прегазиха и Ман Сити

Сензацията на Висшата лига Тему Пуки успя да вкара и да асистира в победата на Норич Сити над шампиона Манчестър Сити с 3:2 в срещата между двата отбора от поредния пети кръг на английското първенство. Днес на "Кероу Роуд" домакините спечелиха след голове на МакЛийн, Кантуел и Пуки, а Агуеро и Родри успяха да върнат за гостите.

В 18-ата минута днес "канарчетата" излязоха напред. Буендиа центрира на главата на МакЛийн и той вкара в ъгъла на вратата за 1:0. Само 10 минути след това резултатът стана 2:0 когато Тему Пуки напредна към наказателното поле и изведе през защитата Кантуел за попадението.

Оказа се, че "гражданите" при Пеп Гуардиола за първи път от декември 2016 г. допускат два гола в първите 30 минути на своите срещи.

Ман Сити отговори с агресия и в следващата си атака Стърлинг нацели гредата след добра атака. Точно преди почивката Агуеро успя да върне гол за 2:1 след подаване на Бернардо Силва и нисък прецизен удар във вратата. С това Агуеро стана третият играч във Висшата лига с голове в първите пет срещи от сезона за отбор (след Хосе Антонио Рейес за Арсенал през 2004-05 и Уейн Рууни за Манчестър Юнайтед през 2011-12).

След почивката Норич отново започна силно и в 50-ата минута талисманът Пуки матира Едерсон отново след подаване на Буендиа за 3:1. Така с 6 гола и 2 асистенции Пуки е замесен в 8 попадения за отбора си в петте кръга до тук.

Пеп Гуардиола реагира с представянето на Кевин Де Брюйне и Габриел Жезус на мястото на Илкай Гюндоган и Давид Силва. По-късно Риад Марес зае мястото на Бернардо Силва, и "гражданите" създадоха няколко различни опасности пред вратата на противника. Стигна се до 88-ата минута когато Жезус намери Родриго, който направи достатъчно за да вкара през Крул за 3:2. Сити обаче не успя да стигне до точката до края.

  Сподели
465