Ейбрахам с хетрик в победата над Уулвс


И. Ангелов

Ейбрахам с хетрик в победата над Уулвс

Челси гостуваше на Уулвърхемптън Уондърърс в срещата от поредния пети кръг на английската Висша лига. Днес на "Молиню Стейдиъм" лондончани спечелиха с 5:2 след хетрик на Тами Ейбрахам за гостите и гол на дебютанта Томори. Ейбрахам се отчете и с гол в собствената си врата за попадението на Уулвс.

В 31-ата минута днес Челси поведе чрез красив гол от дистанция на Томори. Защитникът получи топката след корнер и от далеч без подготовка стреля фалцово в ъгъла на вратата. Топката заблуди Патрисио и влетя красиво за 1:0. Само 3 минути след това Тами Ейбрахам вкара за 2:0. Тук Мейсън Маунт получи топката в полето от Томори и успя да я продължи за нападателя, който се обърна прекрасно и стреля за попадението. Вероятно е в това положение Челси да бе получил и дузпа при негов неуспех.

Преди почивката резултатът стана 3:0 след нов гол на Тами Ейбрахам. В този случай Маркос Алонсо успя да центрира добре в наказателното поле и нападателят си спечели място да завърши добре с глава далеч от вратаря за 3:0.

На почивката Франк Лампард реши да съхрани силите на Антонио Рудигер, който точно се върна от контузия, и той бе заменен от Курт Зума. Кутроне пък се появи в опит на Нуно Гомеш да промени нещо за Уулвс, като той зае мястото на Дендонкер.

В 55-ата минута Ейбрахам достигна до хетрик. Тук той получи топка от Жоржиньо и се справи с Коади преди удара в долния ляв ъгъл на Руй Патрисио. Така резултатът стана 4:0, а моментално Нуно Гомеш представи Мат Дохърти за Адама Траоре.

Очаквано Челси не продължи натиска си до края. В 69-ата минута Саис стреля с глава по вратата на Кепа, той се справи с топката, но Ейбрахам си вкара автогол за 4:1. В 86-ата минута Кутроне реализира за 4:2. В 96-ата минута при даденото четири минути продължение, Мейсън Маунт реализира за 5:2 след подаване на Батшуай. Тук англичанинът навлезе в полето и се справи със защитник преди да прати фалцова топка в далечния ъгъл на вратата.

  Сподели
259