Ливърпул обърна Нюкасъл и подобри рекорди


И. Ангелов

Ливърпул обърна Нюкасъл и подобри рекорди

Ливърпул прие Нюкасъл Юнайтед в първата среща от петия кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" гостите поведоха рано в резултата, но не издържаха на темпото на своя противник и загубиха с 3:1 след голове от Мане на два пъти и Салах. 

Юрген Клоп бе направил две промени от тима, който надви Бърнли с 3:0 в последния кръг, като Хендерсън и Фирмино започнаха като резерви, с Окслейд Чембърлейн и Дивок Ориги на техните места. За гостите промяната от последния кръг бе контузения Шон Лонгстаф, който бе заменен от бившия кадър на Ливърпул Джонджо Шелви.

В 7-ата минута днес Йетро Уилемс откри за Нюкасъл Юнайтед с красив гол. Той бе намерен от Кристиан Атсу в полето, финтира Арнолд по прекрасен начин и с мощен шут в далечния ъгъл той вкара красиво за 1:0. 20 минути след това ВАР се намеси в мача когато Ласелъс повали Матип в полето и решението бе да няма дузпа.

В 28-ата минута обаче Ливърпул изравни когато Робертсън бе намерен от ляво и намери с добро подаване Мане в наказателното поле. Той намери място за удар и подобно на Уилемс с мощен удар в ъгъла на вратата оформи 1:1. 

В 37-ата минута Дивок Ориги бе заменен принудително от Роберто Фирмино, след като по-рано нападателят бе изритан от Алмирон и не успя да преодолее травмата. 3 минути след това Мане направи пълен обрат за Ливърпул когато Фирмино спечели топката от Атсу в средата и пусна топката за сенегалеца. Вратарят стигна първи до кълбото в наказателното поле, но не успя да го задържи и Мане довърши за 2:1. Това беше и гол номер 100 за Ливърпул срещу Нюкасъл във Висшата лига, с което тимът стана третият, постигнал трицифрено число голове срещу даден съперник в първенството (след Арсенал със 107 срещу Евертън и Манчестър Юнайтед със 100 срещу Евертън).

Във втората част Ливърпул доминираше тотално, но единствен гол тук вкара Салах в 72-ата минута когато бе изведен от Фирмино в полето и той стреля ниско покрай вратаря Дубравка за 3:1.

С победата Ливърпул стана четвъртият отбор в историята на английския елит, който печели 14 мача, след Арсенал (с 14 през 2002-ра), Ман Сити (15 поред през 2019-та), и Ман Сити отново през 2017-та с 18 поред. Ливърпул обаче е първият отбор постигнал толкова победи с вкарани повече от 1 гол във всеки мач.

  Сподели
419