Оле: Не ме тревожи слабата игра


И. Ангелов

Оле: Не ме тревожи слабата игра

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер настоя, че клубът върви в правилната посока въпреки слабите резултати. Босът не чувства, че трябва да променя методите си до момента, въпреки че той спечели само 3 мача от 16-те, в които съпроводи тима преди домакинството срещу Лестър Сити по-късно днес. Единствената победа този сезон бе в първия кръг от сезона срещу Челси с 4:0, където момчетата на Франк Лампард нацелиха две греди в мача преди играта на Юнайтед да потръгне.

Онзи резултат бе последван от равенства по 1:1 с Уулвърхемптън Уондърърс и Саутхемптън, а след това дойде и разочароваща загуба от Кристъл Палас. Въпреки тази тревожна статистика, Солскяер, който пое тима миналия декември, не смята да променя подхода си.

"Винаги има напрежение когато си тук, но разбира се, аз съм уверен в това, което правим. Имаме план и представянията до тук не са ми подсказали, че трябва да променяме подхода си. Резултатите, това е друг въпрос. Когато допуснеш три гола от четири възможности, няма много какво да контролираш. 

"Имаше мачове, които трябваше да спечелим. Знаем това, но то е друга тема. Можем да контролираме само как играем, как тренираме и как се готвим."

Юнайтед вече се намира на осма позиция в таблицата, на 7 точки от лидера Ливърпул и 5 зад Манчестър Сити. Докато днешния съперник Лестър може да се цели в топ 4 местата, Солскяер предпочита да се концентрира над собствения отбор:

"Аз не искам да говоря много за Лестър. Аз виждам, че те са добър отбор. Но виждам Ман Юнайтед като най-големия и най-добър клуб в света, това е. Аз съм сигурен, че и те, както нас, искат да са в топ 4."

Лестър вече взе точки от топ отбор този сезон когато направи 1:1 с Челси, но съботната среща може да се категоризира като по-важна и за "лисиците", и за Юнайтед, който се намира в по-слаба форма от противника.

  Сподели
101