Лампард: Челси ще се намира в битка за топ 6


И. Ангелов

Лампард: Челси ще се намира в битка за топ 6

Мениджърът на Челси Франк Лампард сподели мнението си, че клубът ще се бори за попадане в топ 6 местата на Висшата лига с оглед ситуацията си. До момента в класирането "сините" имат актив от само 5 точки от първите 4 кръга, и това означава 11-та позиция за момента преди гостуването днес на Уулвърхемптън Уондърърс. В четирите кръга до тук Челси загуби само веднъж и това беше на старта срещу Манчестър Юнайтед, но и победата е само една - с 3:2 над Норич Сити, което означава, че тимът ще трябва да се бори за покачването си.

Уулвърхемптън Уондърърс, Лестър Сити и Евертън са сред отборите, които се очаква този сезон да претендират за места в топ 6 на таблицата, като английският мениджър очаква именно те да доставят напрежението, необходимо на неговия отбор за мотивация. Очаква се в битката за тези места да се намират и Манчестър Юнайтед и Тотнъм, които не стартираха добре.

"Да, трябва играчите да усещат тази възможност. Трябва, защото дори да имахме колебания на старта на сезона за класиране в топ 4, сега това не може да се гарантира. Топ 6 също не може да се гарантира, защото в ситуацията, в която се намираме в момента, отборите инвестират здраво, но това трябва да се уважава. Противниците се управляват добре, имат добри играчи и са конкурентни. Няма лесни мачове във Висшата лига, сега повече от всякога.

"Ние виждаме промяната пред очите си, защото аз си спомням миналата година когато хората говореха за Евертън и Лестър. И Уулвс ще намерят формата си. Те са насочени къ топ 6 и мисля, че там се намираме и ние."

Предизвикателството пред Челси се оформя като голямо защото след трансфера на Еден Азар в посока Реал Мадрид, клубът има и наказание да не прави трансфери. Лампард смята, че всички обстоятелства трябва да се вземат предвид:

"Ние искаме да сме конкурентни, но трябва да сме честни за ситуацията, в която се намираме. Еден продължи, както и две деветки - Игуаин и Мората. По-млади играчи навлизат в тима."

  Сподели
102