Почетино: Ериксен или се концентрира, или е резерва


И. Ангелов

Почетино: Ериксен или се концентрира, или е резерва

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино предупреди своя състав, че вече е време отново да намери пълната си концентрация след някои провалени трансферни ходове през лятото. Почетино предупреди играчите си да се концентрират или ще има опасност да загубят титулярното си място. Шпорите затвориха спекулациите с няколко играчи след като се спекулираше с бъдещето на Кристиан Ериксен, Тоби Алдервайрелд и Ян Фертонген.

След умерен старт на сезона днес тимът излиза срещу Кристъл Палас и почетино иска да види повишени нива на концентрация у своите играчи:

"Аз мисля, че всички трябва да се съгласим, че при Тотнъм винаги имаше повече слухове, отколкото при другите отбори. След един месец отново ще се започне със слуховете, със сигурност, защото ситуацията в състава ще подпомогне тези слухове да се появят. Аз мисля, че се говори много.

"Сега е време да сме позитивни. Виктор Уаняма е в плановете ми. Кристиан е в плановете ми. Сега те ще имат възможността да играят точно колкото всички останали. Преди, доколкото разбирам, те са били в трудна ситуация и разбира се, ние опитвахме да им помогнем, да помогнем на клуба, да свършим работата си. Но, както казах и на вас, това не е лесна задача.

"Когато имаме един играч, който иска да напусне, това е окей, но когато са няколко играчи, това започва да прави нещата трудни и не можем да създадем добра динамика, позитивна динамика. Сега е времето да сме позитивни. Сега трябва да започнем да печелим мачове. Това е нашата истинска цел. Трябва да се концентрираме отново, и който не е концентриран ще изпадне от състава."

Тотнъм опитва да преподпише с Кристиан Ериксен в момента, който за последно поднови договора си през 2016-та година. Но Почетино обяви, че очаква отдаденост от него без значение дали има нов контракт:

"Когато подпишеш договор както Кристиан за пет или шест години, трябва да си отдаден до последния ден. Той няма да спре да показва отдаденост заради това, че има само година в договора. Разликата е дали иска да поднови или не. Различните играчи имат различни цели."

  Сподели
153