Смит: Играчите не разбират идеите на Емери


И. Ангелов

Смит: Играчите не разбират идеите на Емери

Бившият нападател на Арсенал Алан Смит разкри, че според него някои от играчите на отбора не разбират тактическите изисквания на мениджъра Унай Емери. "Артилеристите" спечелиха седем точки от първите си 4 срещи във Висшата лига:

"Може би е заради липсата на разбиране. Чувал съм слухове, че някои от играчите намират инструкциите на мениджъра за объркващи. Те не знаят какво се изисква от тях. Ако това е истина, нещата не са добре. Трябва да е ясна идеята."

Смит е коментатор за Sky Sports в момента и посочи други проблеми с Емери, който пое тима на Арсенал през май 2018 г. Той предположи, че във всеки друг отбор тази страховита атакуваща линия би постигнала много повече, отколкото виждаме в този състав:

"Пиер Емерик Обамеянг, Александре Лаказет и Николас Пепе ще създадат проблеми на всеки противник със скоростта си, с уменията си и с това как завършват. Но зад тази атака има много въпроси, които търсят отговори. 

"От показаното до тук, нещо трябва да се промени. Защото както Арсенал игра много добре в атака във втората част срещу Тотнъм, тази полузащита не носеше много протекция над защитната четворка, а тя имаше нужда от много подкрепа.

"Всеки път когато противникът тръгваше напред, изглеждаше наистина застрашително, защото получаваше много пространство в средата."

В неделя Арсенал среща Уотфорд и Смит се притеснява за отговора на Арсенал след като противника уволни Хави Грасия и назначи бившия си треньор Кике Санчес Флорес. Испанецът според Смит има уменията да се възползва от слабостите на лондончани:

"Аз мислех, че Емери отдавна ще е направил подобрения в този отбор. За някой, който губи часове в съставянето на видеа с противника, човек ще помисли, че ще видим по-организирана реакция когато се загуби топката. Кике Санчес Флорес със сигурност ще опита да се възползва от слабостите в началото на втория си период в Уотфорд. За мен той наследява по-добър състав от този, който остави." 

  Сподели
247