Рашфорд предпочита Солскяер, а не Моуриньо


Н. Гавазов

Рашфорд предпочита Солскяер, а не Моуриньо

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркус Рашфорд призна, че повече обича да работи с Оле Гунар Солскяер, отколкото с предшественика на норвежеца  на поста мениджър на отбора Жозе Моуриньо. 

Рашфорд постигна значителен напредък за две години и половина от работата си с португалския специалист и смята Жозе  за треньор от най-високо ниво. Маркус обаче не крие факта, че отношенията му с португалския специалист не са били толкова доверчиви, колкото със Солскяер.

"Оле е много различен, но това се очаква, защото самият той  е играл футбол. Той разбира малко по-добре играчите извън терена.

Не мисля, че това бе проблем за мен в отношенията с Моуриньо, защото той, разбира се, е треньор от най-високо ниво и има свой начин да чете хората, но за мен е малко по-добре, когато треньорът ми е играл и е водил този начин на живот.

Всички тук вярват в нашия мениджър. Може би още не вършим идеално това, което ни казва, но реакцията на играчите към неговата тактика и тренировъчния му процес е феноменална.

Според мен неговият план не е само план за този сезон или просто за следващия мач. Това е план за години напред", заяви Рашфорд.

Моуриньо оглави "червените дяволи" на 27 май 2016 година, с опцията да остане в клуба до 2020 година. На "Олд Трафорд" португалецът успя да спечели Купата на Лигата, Суперкупата на Англия и Лига Европа. Отборът обаче не започна добре  миналия сезон и след като записа едва седем победи в 17 мача във Висшата лига, изоставайки на 19 точки от лидерите в класирането, Жозе бе уволнен на 18 декември 2018 година, а на негово място дойде Солскяер, който веднага направи Рашфорд основен централен нападател на тима.

През този сезон 21-годишният англичанин записа участие в четири мача, в които вкара два гола. По-рано легендата на английския футбол Алън Шиърър заяви, че не смята Рашфорд за роден голмайстор.

  Сподели
91