Заха уволни своя агент


Н. Гавазов

Заха уволни своя агент

Крилото на Кристал Палас  Уилфрид Заха уволни агента си, който не успя  да уреди трансфера му през миналото лято.

Миналото лято Арсенал и Евертън направиха своите предложения за закупуването на Заха, а самият Уилфрид подаде молба за трансфер. Но това не бе достатъчно за "орлите“ да пуснат най-добрия си играч.

Когато трансферният прозорец във Висшата лига вече бе затворен, пресата започна да свързва Заха към различни европейски клубове, включително ПСЖ, Дортмунд Борусия и Наполи, но Уилфрид остана на "Селхърст Парк".

Както The Times научи, след такъв разочароващ период, 26-годишното крило от националния отбор  на Кот д'Ивоар писмено е уведомил  своя агент Уил Салтхаус за прекратяване на сътрудничеството.

Отбелязваме, че Салтхаус и неговата агенция USM са в добри отношения с президента на Палас Стив Париш. Заедно те направиха повече от един трансфер през последните години, включително преминаването  на защитника Аарън Уан Бисака в Манчестър Юнайтед за 50 милиона паунда миналото лято.

По-рано се появиха информации, че ПСЖ планира да сбъдне мечтата на Уилфрид Заха за преместване в топ клуб, предлагайки 100 милиона паунда за крилото на Кристъл Палас. Предполага се, че тази сума би трябвало да убеди англичаните да се разделят със звездата си. Напомняме, че офертата на Арсенал за Заха бе 65 милиона паунда, а на Евертън 50 милиона паунда.

Според Daily Mirror, през следващата седмица ПСЖ ще изпрати делегация в Лондон, за да се споразумее за условията за трансфера на Уилфрид. Парижани разглеждат Заха като заместник на нападателя Неймар, чието напускане на "Стад дьо Франс"  изглежда неизбежно - единственият въпрос е дали бразилецът ще отиде в Реал Мадрид или ще се завърне в Барселона. Продажбата на Неймар трябва да донесе на ПСЖ около 200 милиона паунда, а шампионите от Лига 1 ще изразходват половината от тази сума за бившия играч на Манчестър Юнайтед.

След четири кръга Палас се намира на четвърто място в таблицата за класиране на Висшата лига на Англия.

  Сподели
247