Ван дер Сар не възнамерява да идва в Юнайтед


Н. Гавазов

Ван дер Сар не възнамерява да идва в Юнайтед

Изпълнителният директор на Аякс Едвин Ван дер Сар заяви, че остава ангажиран с клуба си и няма намерение да отива в Манчестър Юнайтед.

Тези дни изданието Daily Mirror нарече Ван дер Сар цел номер едно за "червените дяволи" за ролята на спортен директор.

Едвин обаче няма да се върне в клуба, чиито врати той защитаваше от 2005 г. до края на кариерата си през 2011 г. Ван дер Сар смята, че мисията му в Амстердам все още не е завършена.

"Не, фокусиран съм върху работата си като изпълнителен директор на Аякс.

Играхме страхотно в Европа миналата година и също така спечелихме лигата в Холандия. Искаме Аякс да достигне по-високо европейско ниво и да се върне в елита. Работим върху това."

Радвам се на престоя си в Аякс. Миналата година достигнахме най-високото ниво и трябва да създадем възможност да останем там", заяви Ван дер Сар.

По-рано легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс се обяви против създаването на длъжността спортен директор. Пол смята, че за клуба ще е по-добре да купува играчи, отколкото да създава административни длъжности.

"Това ми се струва като загуба на време. Аз не разбирам защо на клубовете им е нужен директор на футбола. Имаш мениджър, той е този, който купува играчите. Той има главен скаут, очевидно, който му препоръчва играчи, а той ги гледа и купува. Ролята на директор по футбола не е нужна. Това е само създаване на работни места, които не са необходими. Оле Гунар Солскяер се нуждае от пет или шест големи играча, той знае това. Той не е глупав и дано успее да подобри състава.

Гледат се хора като Едвин ван дер Сар. Той отиде в Холандия и учи за да получи квалификация за позицията, която заема. Това, което прави в Аякс е изумително. Това е наистина моделът, който Ссър Алекс Фъргюсън искаше, и никога не получи", заяви Скоулс.

  Сподели
172